Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет (ВСС) избра нов административен ръководител -

...
Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет (ВСС) избра нов административен ръководител -
Коментари Харесай

Районен съд-Мадан е с нов председател

Съдийската гилдия към Висшия правосъден съвет (ВСС) избра нов административен ръководител - ръководител на Районен съд-Мадан.

Кадровиците изслушаха и избраха Димитър Иванов Стратиев. Стратиев до момента е заемал длъжността заместител на административния началник и заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Смолян. 
 
" Винаги съм имал предпочитание да работя като арбитър. Постигнатите от мен резултати като ръководител на Мадан и добития от мен опит, поддръжката от сътрудниците, желанието да одобрявам постигнатото, ме стимулира още веднъж да аплайвам за административен началник на Мадан ”, уточни той.

Той разяснява, че наложеният щат на съда в Мадан включва 15 души. Според него през 2020-2022 година се запазва броя на формираните каузи. “От общо 542 броя каузи в тримесечен период са решени 86% от тях ”, сподели той. 

Стратиев уточни и кой е най-големият проблем в съда в Мадан. “Основният проблем е свързан със заемането на съдийските щатове в съда ”, счита той. По думите му различен огромен проблем е и изборът на нови правосъдни заседатели.

Той разясни, че проблем е и въпросът, обвързван с движимостите лица и навременното осъществяване на експертизите. Той сподели, че е заемал позицията на административен началник на съда в Мадан преди време и увери, че ще работи за одобряване на постигнатото от съда, само че и също така ще работи за развиването и подобряването на работата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР